Otok Rab

Otok Rab jedinstven je spoj raskošne mediteranske prirode, bogate kulturno-povijesne baštine i turističke sadašnjosti. Mediteranska klima s blagim zimama, te toplim i sunčanim ljetima pogodovala je bujnoj vegetaciji koja život na otoku čini ugodnim. Zato se Rab naziva još i otokom sreće te je poznat i kao hrvatsko aromaterapeutsko središte. Čisto more obiluje ribom, a osunčane otočke padine idealne su za uzgoj vinove loze, maslina, smokava i drugih mediteranskih kultura. Rab ima fantastične uvjete za istraživanje podmorja, tako da na tom području postoje brojni ronilački centri. Pozivamo Vas da istražite ovaj jedinstveni otok koji nudi sve što vam treba za nezaboravan odmor u netaknutoj prirodi.

Aktivnosti

Plaže 

Mel

Otprilike 11 minuta pješke od Villa Rosse nalazi se jedna od najpoznatijih rapskih plaža. Mel je omiljeno odredište za obitelji s djecom zbog izuzetno plitkog mora. Čak i ako prohodate stotinu metara, more će vam još uvijek biti do koljena. Plaža nudi i dodatne sadržaje kao što su odbojka na pijesku, pedaline, ležaljke ili suncobrani, a tu je i vanjski tuš gdje možete isprati pijesak. Osvježenje ćete pronaći u restoranima i kafićima koji su prikladno porazmješteni po hladovini borove šume. More se brzo zagrije na proljetnom suncu, zahvaljujući plitkom pješčanom dnu, pa se sezona kupanja otvara početkom svibnja i traje do kraja listopada. Ovo je jedna od pješčanih plaža u Hrvatskoj koje jednostavno morate posjetiti!

Gonar

Ova je plaža jedna od posljednjih dobro čuvanih tajni na otoku Rabu. Otprilike 8 minuta pješke od Ville Rossa nalazi sa uvala Gonar koja broji nekoliko plaža s kojima posjetitelji stvaraju posebnu vezu i ostaju vezani cijeli život. Cijela je uvala kombinacija sitnog kamenja i pijeska, a nestvarna nijansa mora i borova šuma daju osjećaj kao da ste zašli u neki drugi svijet, mirniji i opušteniji. Za ovu je lokaciju specifično da je poprilično nepoznata te se vrlo lako može dogoditi da budete jedini prisutni na jednoj od plaža. Idealna je za obitelji s djecom, parove i sve one koji odmor žele provesti daleko od gužve.

Roštilj 

Ako želite uživati u hrani poput istinskih gurmana, Villa Rossa nudi pogodnost roštilja na licu mjesta kojeg zatim možete konzumirati na terasi vašeg apartmana.

Tenis 

Planirate li aktivni odmor te tražite vrhunski teniski teren na kojem se za vrijeme odmora možete rekreirati? Samo 7 minuta hoda od Ville Rossa čeka vas prekrasni teniski teren sa zemljanom podlogom. Ovdje možete odigrati neke od najljepših mečeva u životu!

Šuma “Dundo” 

Rapska prastara šuma Dundo zaštićena je i premrežena brojnim stazama samo za bicikliste i pješake, koje vode do prekrasnih plaža u netaknutoj prirodi. Ima zanimljivu i bogatu prošlost i često se, ne bez razloga, spominjala kao jedna od najljepših i najočuvanijih šuma hrasta crnike na čitavom Sredozemlju. Šuma je 1949. godine proglašena prirodnom rijetkošću te zaštićena u kategoriji posebnog rezervata šumske vegetacije. Istražite magičnu prirodu otoka Raba u park-šumi Dundo!